Ana Sayfa
Öğrenci
Yeni Gelen Öğrenci

Yeni Gelen Öğrenci

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ YENİ GELEN ÖĞRENCİ ANKETİ

Bölümümüzü seçmeyi düşünen ya da yeni gelen öğrenciler için faydalı olabilecek bilgiler

  1. Bölümümüzü kazanma ihtimalinizin olup olmadığını, okulunuzun rehberlik servislerinden öğrenebilirsiniz.
  2. Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz MEB’e bağlı okullarda öğretmenlik yapabilir, okulların Rehberlik bölümlerinde, çeşitli bakanlıkların eğitim ve kültürle ilgili birimlerinde, çeşitli kuruluşların halkla ilişkiler birimlerinde ve basında çalışabilirler. Ayrıca akademik kariyer de yapabilirler.
  3. İngilizce Hazırlık zorunlu değildir. Öğrenci hazırlık okumak istediğini beyan etmediği takdirde doğrudan birinci sınıfa başlar.
  4. Bölümümüzde göreceğiniz dersleri DERS PLANI'nda inceleyebilirsiniz.
  5. Devam zorunluluğu %70 (10 Hafta)’dır. Devamsız öğrencilerin durumu, ilgili öğretim üyesi tarafından dönemin son haftasında ilan edilir ve bu öğrenciler dönem sonu sınavına giremezler.
  6. Bölümümüze ait bir kitaplığımız bulunmaktadır ve öğrencilerimiz istediklerinde kitaplıktaki kitapları ödünç alabilmekte ya da isterlerse burada ders çalışabilmektedirler.
  7. "Felsefe Topluluğu" adı altında faaliyet gösteren bir öğrenci topluluğumuz bulunmaktadır. Bu topluluğun çalışmaları arasında kültürel geziler, sempozyum katılımları, konferanslar, film gösterimleri, okuma atölyeleri gibi etkinlikler bulunmaktadır. Söz konusu topluluğun çabalarıyla XII. Türkiye Felsefe Öğrencileri Topluluğu Konferansı üniversitemizde düzenlenmiştir.
  8. Bölümümüz öğrencileri ERASMUS programı dahilinde eğitimlerinin en fazla bir yıllık dönemini yurtdışında aşağıda adı geçen üniversitelerde devam ettirebilirler: 

                 Hollanda ( Erasmus Rotterdam University)
                 Almanya (Eberhard Karl's University of Tubingen)
                 İtalya (Universita Degli Studi di Foggia)
                 Çek Cumhuriyeti (University of Hradec Kralove
                 Polonya (University of Szczecin)
                 
Polonya (University of Lodz)
                 Slovakya (University of Presov),
                 Yunanistan (National Technical University of Athens

     11. Bölümümüz öğrencileri gerekli şartları taşıdıkları takdirde Sosyoloji, Hukuk, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Matematik,  Psikoloji, Sanat Tarihi, Sosyal Hizmet, Tarih,  Türk Dili ve Edebiyatı, İlahiyat, Almanca Mütercim ve Tercümanlık, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümlerinde ÇAP yaparak ikinci bir diplomaya sahip olabilirler.